HPCL 6. szezon, 4. forduló
2019-05-02

MNEB PUBG döntő – WSE beszámoló & összefoglaló

Véget ért a Magyar Nemzeti Esport Bajnokság (MNEB) első szezonja, melyen egy kiváló PUBG csapattal, 4 fantasztikus játékossal vettünk részt.

Izgalmasan alakult az egész szezon, az MNEB PUBG döntőre a tabella 3. helyéről érkeztünk, nem sokkal lemaradva a Grim Ravens és a Nice Gaming mögött.

Április 27-ét, a teljes szombati napot az InGame Esport Bárban töltöttük egy intenzív bootcampeléssel, hogy a vasárnapi MNEB PUBG 7 db döntő mérkőzésére felkészülten érkezzünk és ne okozzon meglepetést a közel 8 órás játékidő, hiszen dupla pontokat ér minden meccs. A bootcampről egy külön beszámolót is olvashattok itt (hamarosan).

Az érkezés. Vasárnap, reggel 10:00.

Mivel előző este minden játékosunk (Nobor, Creator, Supra, B3nce) Budapesten töltötte az estét, sikerült mindenkinek időben érkeznie és elkezdtük a configolást. A helyszín szuper volt, igazi LAN hangulatú eseményen vehettünk részt az ELTE Harmónia termében, ezúttal szó sem volt “showmeccsről” vagy hangoskodó közönségről, a játékosokon és szervezőkön kívül kb. 20-30 helyszíni néző volt – ők is többnyire közeli barátaik voltak a versenyzőknek. A 16 csapat az alábbi elrendezésben foglalt helyet egymás mellett / egymással szemben, 3 oszlopba rendezve 4-6-6 elosztással.

A kezdés.

A beállításokra bőven volt idő, a tervezett kezdés kb. délután 13-14 órára volt időzítve, a valóságban már délre minden játékos készen állt a versenyre, 1-2 apróbb kékhaláltól és hangproblémától eltekintve, amit kiemelkedő gyorsasággal és hatékonysággal kezeltek az adminok – ezúton is köszi minden csapat nevében!

Önszerveződően egy scrim lebonyolításába kezdtek a csapatok, mivel messze volt még a kezdési idő, de nem jártak túl sok sikerrel, semmi nem lett a scrimből csak 20 percnyi fun és afk.

Ekkor már azért fáradtak a versenyzők, el kellett volna kezdeni az első meccset, amire végül jóval később, 15 óra után került sor – meg kellett várni a HS döntő végét.
Érkezéstől számítva 5-6 óra configolás és szórakozás után végül minden a helyére került és megérkeztek a csapatok a lobbyba.

A meccsek, délután 15:30.

Az első 3 mérkőzés nem teljesen úgy alakult ahogy szerettük volna, visszaestünk kb. a 6. helyre, még sikerült elsőnek is kiesnünk az egyik meccsről – ez nem volt túl kellemes, erősen demoralizálóan hatott csapatunkra. Elég gyorsan sikerült újra felszívnunk magunkat, hiszen a dupla pontoknak köszönhetően még bármi lehetett, gyakorlatilag a 8. helyről is fel lehetett érni a dobogóra a maradék 4 meccs alatt.

Ekkor jött a hidegzuhany.

A 3. meccset követően az adminok összehívták a csapatok vezetőit egy gyors tájékoztatóra:

A csúszás miatt az eredetileg tervezett 7 mérkőzés helyett csak 5 mérkőzés lesz a döntőn – tehát már csak 2 van hátra a 4 helyett.

Nem voltunk boldogok, ahogy a többi csapatról is elmondható ugyanez – ezzel szinte biztossá vált a Grim Ravens 1. helye, behozhatatlannak tűnt a vezetésük a tabellán.
Innentől csak a 2-3. helyre volt esélyünk reálisan, természetesen igyekeztünk maximálisan teljesíteni ehhez.

A 4. mérkőzés egész jól alakult számunkra, így ismét a tabella 4. helyére értünk, 400 ponttal lemaradva a 3. helyről, 600 ponttal a 2. helyről.

A döntő összecsapás hihetetlenül izgalmasra sikerült, a Nice Gaming, a Team Plague és jómagunk, a WSE maradt a végjátékra – mindenkinek a 2-3. hely volt a célja.
Sajnos mi voltunk a hús a hamburgerben, beszorultunk a két csapat közé, így már biztos volt, hogy nem értünk fel a dobogóra.

A Plague ugyan megnyerte az utolsó összecsapást a Nice Gaming ellen, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy eléjük kerüljenek, így 20 ponttal lemaradva a 3. helyen zártak.

Takeaway.

Remek hangulatú, LAN-feelinges döntőn vagyunk túl, kifejezetten jó meccsekkel. Elégedettek vagyunk a végeredménnyel, de természetesen kissé szomorkásak is: sok mindent megváltoztathatott volna az az utolsó 2 meccs, főleg, hogy mi direkt a végjátékra gyakoroltunk, mire már mindenki kifárad #Kappa.

Természetesen ahogy az már megszokott a magyar gaming communitytől, jelentős változások várhatóak a csapatokban (nálunk is), meglepődnénk, ha a következő szezonban lenne olyan felállás akik ugyan azzal a 4 játékossal kezdenék az első meccset, mint akikkel a mostani döntőn voltak.

Köszönjük a szervezőknek és a kommentátoroknak a munkájukat, remek lehetőség volt az MNEB PUBG versenye, hogy mindenki megcsillogtathassa tudását és csapatjátékát!
Gratulálunk a Grim Ravensnek a kimagasló teljesítményükhöz, ahogy a Nice Gamingnek és a Team Plaguenek, valamint az összes résztvevő csapatnak is!

Várjuk a folytatást!

Addig is:
Hajrá WSE! 💪 Hajrá Wonder Stag e-Sports! ✌️

Végeredmény: