Elbúcsúztunk Rainbow Six Siege csapatunktól
2018-10-16
HPCL 5. szezon cover
Kezdetét vette a HPCL 5. szezonja
2018-11-20

Ismét PlayIT döntőn a LoL csapatunk

Több játékost is cserélnünk kellett, volt, aki máshol próbált szerencsét, de végül összeállt League of Legends csapatunk.

A budapesti Lenovo Legion nagydöntője egy éves bajnokság végállomása, ahol 3 korábbi PlayIT nyertesei (Budapest 2018.06.02 – WiLD, Szeged 2018.06.10 – WSE, Pécs 2018.09.15 – THR), valamint egy meghívott csapat – ez a Honvéd együttese – mérkőznek meg egymással, hogy az 1.000.000 Ft összdíjazásból a lehető legtöbbet vigyék haza és magasba emelhessék a Lenovo kupáját.

Mivel kiemelést nem tudtak alkalmazni a szervezők, sorsolással dőltek el a párosítások: csapatunk a Lenovo Honvéd ellen kezdett az elődöntőben, mely reggel 10 órakor kezdetét is vette. Csapatunk felállása a Magyar Nemzeti Esport Bajnokság (vagyis az MNEB) kvalifikációi után véglegesedett: dzsungelbe Funzkai érkezett Koeles helyére, aki csereként folytatja csapatunkban, lövész pozícióra pedig Frenna csatlakozott hozzánk – ő Mick-et váltotta.

Wazier

Wazier

Kovács Kristóf

TOP

Funzkai

Funzkai

Kövér Zsolt

JNG

Robusto

Robusto

Karsai Ákos

MID

Frenna

Frenna

Hugyecz Bence

ADC

LittlePwny

LittlePwny

Nagyillés Péter

SUP

Sajnos nem volt sok időnk felkészülni a MNEB-et követően, de igyekeztünk a maximumot kihozni magunkból – kellően feltérképeztük ellenfeleink erősségeit, gyakran választott, legerősebb bajnokait és alkalmazott stratégiáikat.

A Honvéd ellen Koeles kezdett az első mérkőzésen, Frennának problémái adódtak a MÁV-val, így sajnos nem ért oda a kezdésre: ennek ellenére magabiztos játékkal, könnyedén hoztuk el az első győzelmünket. Rövid szünet után a második mérkőzés következett, melyen már Frenna vette át a lövész pozíciót. Az évek és a rutin ismét kellően nagy előnyt jelentettek csapatunk számára, így gyorsan le is zártuk az összecsapást, és vártuk ellenfelünket a döntőre.

Elődöntő végeredmény: WSE 2-0 Honvéd

A THR-WiLD mérkőzéseket volt szerencsénk a helyszínen végignézni, így pontosítani és finomítani tudtuk mindkét csapat ellen az előzetes taktikáinkat. A döntőbe végül a WiLD csapatát fogadhattuk.

Elődöntő végeredmény: THR 0-2 WiLD

A nagy döntő mindkét mérkőzésén sikerült megszereznünk a kezdeni előnyt, amit elég sokáig tartani (és néha növelni is) tudtunk. Ugyan a WiLD-nál nem is olyan régen történt egy játékoscsere hosszú idő után (közel 1 év?), de így is erőteljesen érződött a 4 játékosuk összeszokottsága: a végjátékban sikerült úgy alakítaniuk a csapatharcokat, hogy végül ők kerüljenek ki győztesen.

Az előzetes elvárásainkat magunkkal szemben sikerült felülteljesíteni, mely még nagyobb motivációt adott játékosainknak a folytatáshoz. Maradjatok velünk, hogy ne maradjatok le az újdonságokról és fejleményekről! 😉

Döntő: WSE 0-2 WiLD

GG WP!

Végeredmény, díjazás:

  1. WiLD – 500.000 Ft
  2. WSE – 250.000 Ft
  3. – 4. THR, Honvéd – 125.000 Ft

Köszönjük a Lenovo Legion-nek, a The War Room-nak, és a PlayIT-nek a szervezést!